Opinii absolvenți
Plant Manager
Daniel Vârlan
Delphi Diesel Systems, Iași
”În cariera mea am avut onoarea de a cunoaște mentori deosebiți, printre care au fost și profesorii mei. Aceștia m-au ajutat să apreciez valoarea culturii tehnice și să descopăr acest domeniu provocator cu imense posibilități de autodezvoltare”
Daniel Vârlan
Plant Manager – Delphi Diesel Systems, Iași
Daniel Vârlan este Managerul Fabricii Delphi Diesel Systems din Iași. Daniel a urmat cursurile Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași. Cariera…
Daniel Vârlan este Managerul Fabricii Delphi Diesel Systems din Iași. Daniel a urmat cursurile Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași. Cariera și-a început-o în cadrul companiei TotalGaz Industrie România, unde timp de 3 ani și-a desfașurat activitatea ca inginer mecanic.
Începand cu anul 2008, Daniel s-a alăturat echipei Delphi unde a ocupat funcții ca: Inginer de proces, Responsabil de proiectele de îmbunătățire, ME Manager, Manager de Operatiuni pe partea de injectoare și în prezent, Manager de fabrică. Provocarea de a conduce o companie cu peste 2000 de angajati, într-o industrie competitivă cum este cea auto i-au oferit ocazia de a folosi abilitățile acumulate de-a lungul timpului într-un domeniu dinamic și foarte complex, în care s-a specializat și care l-a pasionat dintotdeauna.
Lead Engineer
Adrian Iosub
MAHLE Behr GmbH & Co. KG, Stuttgart
Consider ca e oportun sa incep cu o scurta introducere si sa mentionez ca aparitia mea pe Bulevardul D. Mangeron nu a reprezentat o intamplare, ci rezultatul unei dorințe acerbe de a produce o ruptura de nivel spre noi orizonturi, acțiune care avea sa imi permita ulterior continuarea dezvoltării mele ca individ.
Provenit dintr-o familie modesta, dintr-o zona rurala in care procentul copiilor care reusesc sa iasa din vartejul unui traseu parca deja impus este destul de scazut, am reusit sa profit de unele momente de inspiratie si sa…
Provenit dintr-o familie modesta, dintr-o zona rurala in care procentul copiilor care reusesc sa iasa din vartejul unui traseu parca deja impus este destul de scazut, am reusit sa profit de unele momente de inspiratie si sa identific un potential interior care astepta sa fie valorificat.
A urmat admiterea, destul de confortabila, avand in vedere noua procedura pe baza de dosar, dar dezavantajoasa pentru unii ca mine care nu au avut perspicacitatea sau norocul sa adune rezultate extraordinare pe perioada liceului. In acest context, m-am situat cu media de admitere undeva pe la mijlocul clasamentului si nemaibeneficiind de bursa de studiu, am fost nevoit sa intocmesc un dosar pentru bursa sociala.
Dupa frecventarea cursurilor si seminariilor/ laboratoarelor din primul semestru, am reusit sa imi asigur o bursa de studiu, care nu era de neglijat si care imi acoperea cheltuielile necesare cazarii, precum si unele accesorii. Avand in vedere situatia data, am reusit sa depasesc orizontul satisfactiei imediate, sa ma concentrez pe studiu si sa pastrez bursa.
Fiind o fire oarecum competitiva si beneficiind poate si de un minim simt tehnic, am reusit sa termin studiile ca sef de promotie, experienta care imi permite sa o incadrez la capitolul satisfactii profesionale. Pot afirma, cu bucurie, ca nu am perceput facultatea ca pe un loc in care nu prea am avut ce sa caut, ci am reusit sa ma identific cu o mare parte din activitatile teoretice si practice desfasurate pe parcusrul celor sase ani, luand in calcul si anul de master.
Pot, de asemenea, sa precizez ca am reușit sa gasesc primul loc de munca ca “inginer in devenire” încă din anul patru de studiu, ulterior optand pentru cariera de cadru universitar.
După mai bine de doi ani petrecuti in catedra de Tehnologia Construcțiilor de Masini ca asistent, am decis ca e momentul sa ma las din nou provocat și am ales sa desfasor o serie de altfel de activități, care mi-au permis, de asemenea, să îmi dezvolt noi aptitudini si sa acumulez experiențe inedite. Ulterior, in contextul unei Europe deschise și trăind cu percepția ca este loc de mai mult, am decis in urma cu aproximativ cinci ani sa accept un loc de munca in Germania, ca inginer in industria auto.
Perioada studentiei a fost una din cele mai pline de actiune, daca nu cea mai frumoasa din viata mea. Alternanta perioadelor incarcate cu activitati didactice, a sesiunilor cu examene care au tendinta sa te scoata din zona de comfort si sa te impinga uneori spre depasirea unor limite pe care esti convins ca le ai, precum si timpul petrecut, la inceput cu colegii, profesorii, ulterior prietenii si chiar rudele, a reusit sa confere studentiei mele un aer aparte.
O perioada care poate transforma un student la inceput de drum intr-un tanar absolvent cu orizonturi largi, cu vise si, nu in ultimul rand, cu perspective de viitor. In opinia mea, nu numai cantitatea de informatii absorbita si nici numarul de demonstratii matematice memorate nu constituie esentialul in viata absolventului Facultatii de Constructii de Masini si Management Industrial, ci tocmai caracterul formativ in planul dezvoltarii profesionale si personale. Intamplator sau nu, contextul economico-social de atunci, precum si cel actual din Romania si strainatate, faciliteaza o foarte buna integrare a inginerilor TCM-isti. Este, dupa parerea mea, foarte putin probabil ca un absolvent in acest domeniu, interesat si bine pregatit, sa nu reuseasca sa se implineasca in plan profesional.
Exista, pe de alta parte, riscul concentrarii numai intr-o singura directie, in timp ce in fundal se desfasoara fenomene asociate care, de asemenea, impun necesitatea abordarii lor. As dori sa mentionez, special in partea de incheiere, problematica modelelor.
Fiind de parere ca nu exista retete de succes si nefiind adeptul unor raspunsuri gata facute, consider ca detinem marele avantaj de a ne putea inspira/ lasa inspirati de biografia si traseul altor oameni. Aici as incadra, permitandu-mi in acest caz sa generalizez, Profesorii. Chiar daca pe unii am ajuns sa ii cunosc si indragesc mai mult, iar pe altii poate nu in acceasi masura, toti reprezinta pentru tanarul student un model. Unii din ei reusesc, la un anumit nivel, sa actioneze si sa fie, in egala masura, perceputi ca adevarati indrumatori. A avea modele de urmat e, din nou, unul din marile avantaje pe care cineva care nu a absolvit o institutie de studii superioare nu-l are.
Am avut, asadar, oportunitatea sa cunosc si, ulterior, sa desfasor activitati didactice si de cercetare alaturi de niste oameni deosebiti. Fiind de parere ca a fi inginer si absolvent al acestei facultati nu poate reprezenta decat o piatra de temelie solida in viata unei persoane, am reusit sa conving o serie de oameni apropiati si dragi mie sa urmeze cursurile facultatii, as indrazni sa ii zic “noastre”. Imi permit sa traiesc cu certitudinea ca niciunul din ei nu regreta alegerea facuta.
Ca o scurta incheiere, as vrea sa indemn actualii absolventi de liceu, nu neaparat cei de profil tehnic, ci si din alte domenii sa urmeze fara ezitare cursurile facultatii de Constructii de Masini si Management Industrial. Succesul in plan personal si profesional nu poate fi garantat de nimeni, dar fenomenul deschiderii unor noi orizonturi si perspective se va produce cu siguranta.
Team Leader
Bogdan Corneschi
Continental Automotive, Iasi
Sunteti unde trebuie si studiind la CMMI, va poate aștepta o cariera de succes, totul depinde doar de voi.
Eu am venit in Iasi in 2007 si pe tot parcursul celor 6 ani alaturi de colectivul cadrelor didactice din Facultatea CMMI am fost zi de zi uimit de volumul de informatii oferit spre studiu si mi-as dori sa nu subestimati domeniul sau…
Eu am venit in Iasi in 2007 si pe tot parcursul celor 6 ani alaturi de colectivul cadrelor didactice din Facultatea CMMI am fost zi de zi uimit de volumul de informatii oferit spre studiu si mi-as dori sa nu subestimati domeniul sau volumul de munca care va trebui depus pana veti putea profesa ca inginer mecanic.
Unii spun ca anii studenției sunt cei mai frumoși ani, dar ar fi pacat sa va dedicati tot timpul distractiei pentru ca la fel de adevarat este ca aveti toata viata inainte, iar motivul pentru care ati venit la facultate este acela de a acumula cunostintele necesare unei cariere ca inginer.
Aveti in aceasta facultate toate mijloacele de care aveti nevoie pentru a va desavarsi ca ingineri si va indrum sa nu ratati nici o oportunitate de a participa la Cercurile Stiintifice organizate an de an, pentru ca pe cat de importante sunt cunostintele pe care care le veti dobandi ca ingineri, la fel de importanta este capacitatea si modul in care veti exprima ideile voastre in fata clientilor.
Asa ca profitati de orice ocazie si sustineti prezentari, mergeti la evenimente, workshopuri poate chiar organizatii studentesti, interactionati si nu uitati sa invatati zilnic cate ceva.
Sapte ani in domeniul Automotive mi-au aratat ca acumularea de cunostiinte continua zi de zi si atata timp cat doresti sa fii inginer, mereu va trebui sa evoluezi in pas cu tehnologia, asa ca iti doresc mult spor si te astept sa fim colegi!
Store Manager
Ovidiu Bîrlădeanu
Praktiker Romania, Iasi
Pentru mine, Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial este locul unde am trăit bucuriile și emoțiile studenției.
Facultatea pe care am urmat-o m-a învățat seriozitatea, decența și responsabilitatea, pe care le aplic in activitatea zilnică. Am avut privilegiul de a fi îndrumat de cei mai dedicați profesori, care mi-au oferit motivația de a…
Facultatea pe care am urmat-o m-a învățat seriozitatea, decența și responsabilitatea, pe care le aplic in activitatea zilnică. Am avut privilegiul de a fi îndrumat de cei mai dedicați profesori, care mi-au oferit motivația de a căuta mereu performanța; dascali ce mi-au fost mentori, împreună cu atitudinea și cunoștințele lor. Nu in ultimul rand, am împărtășit experiența studenției cu o echipă de colegi plini de entuziasmul de a acumula cât de mult în acea călătorie a cunoașterii.
Voi fi recunoscător mereu pentru faptul că am urmat aceste cursuri ale instituției, întrucât aici am crescut și alături de îndrumători și colegi m-am dezvoltat și am devenit cel de astăzi.